Informační portál o světě bezpilotních prostředků

duben 2016

Skytech M62: neposedný minidron

Drony, co se vejdou tak akorát do dlaně, jsou sice jen hračky - ale současně představují i levný a vděčný úvod do světa dospělých strojů pro začátečníky. Skytech M62 je jedním z nejlevnějších, přesto své majitele rozhodně nezklame. I na svou kategorii neobyčejně živý minidron může být zdrojem silných zážitků při venkovním létání, především ale umožní častý trénink doma.

Číst dál...

Mobius ActionCam: Malá a lehká kamera

Většina outdoorových minikamer vypadá na pohled stejně jako jejich pravzor GoPro, jsou ale i výjimky, kdy výrobci šli vlastní cestou. K těm nejzdařilejším a nejrozšířenějším patří sportovní minikamera Mobius. Pro své malé rozměry a nízkou hmotnost je mezi operátory dronů velmi oblíbená

Číst dál...

Seriál: Začínáme s drony: 3. Základy řízení

Pokud dron umí ještě něco víc než stoupat, klesat a zatáčet, výrobce se nezapomene pochlubit. Všechny ty automatické manévry vypadají na papíře impozantně, v praxi ale někdy mohou být docela problematické. Navíc leckdy bývají označovány termíny a zkratkami, které začátečníkovi moc neřeknou. Co od nich máme očekávat?

Číst dál...

Jak jsme se s dronem vykoupali

Droni sice patří do vzduchu, některé ale občas trpí přesvědčením, že měly být raději ponorkou - a pak nezbývá než pro ně do vody skočit. Kdo tvrdí, že jde o zábavu, kde chybí pohyb, otužování a vzrušení, ten o létání nic neví:  sportů, při nichž se vykoupete začátkem dubna oblečený a v botách, zas tak moc není. 

Číst dál...

FAA vydala doporučení pro předpisy týkající se dronů

Americký úřad provádějící dozor nad bezpečností leteckého provozu FAA (Federal Aviation Administration) 6. dubna 2016 vydal doporučení pro legislativní pravidla regulace provozu dronů. Týkají se sice USA, dá se ale předpokládat, že ovlivní vytváření předpisů i v jiných zemích včetně České republiky.

Číst dál...

Vstupujeme do věku dronů

Chris Anderson (* 1961) je jedna z nejvýraznějších postav komunity pohybující se kolem vývoje dronů. Spisovatel, redaktor (prestižní časopisy Science a Nature), podnikatel, spoluzakladatel a šéf společnosti 3D Robotics napsal text, který přináší na drony úplně jiný pohled, než je u nás zatím bohužel obvyklé. Pro Droneweb vybíráme nejzajímavější myšlenky z jeho úvodu.

Číst dál...

Jak jsem stavěl dron. Díl 1.: demonstrátor

K dronům mě přivedlo hlavně fotografování a video - a hodně brzy jsem zjistil, že to, co nabízí trh, mi moc nevyhovuje. Tak vznikla myšlenka postavit kvadrokoptéru podle vlastních představ. A také seriál, který tohle úsilí popisuje pro ty, kteří by se chtěli podobnu cestou ubírat také. Tady je první díl.

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS

Populární příspěvky

Předpisy pro létání s drony v ČR

29-02-2016 Hits:173945 Legislativa Vítek Novák - avatar Vítek Novák

Jaké jsou předpisy pro létání s drony v ČR? V tomto článku si rozebereme nejen samotné pře... Read more

AisView - pomocník každého pilota dronu

05-08-2016 Hits:62216 Začínáme Vítek Novák - avatar Vítek Novák

Létáte s dronem a nejste si přesně jisti, kde smíte a kde ne? V takovém případě bychom rád... Read more

Z historie dronů: 1. Neprávem zapomenutý…

23-06-2016 Hits:55582 Vojenské drony Jan A. Novák - avatar Jan A. Novák

Historie dronů je starší, než se na první pohled zdá. Jejich kořeny sahají i na naše území... Read more

Seriál: Začínáme s drony: 3. Základy říz…

16-04-2016 Hits:29243 Začínáme Jan A. Novák - avatar Jan A. Novák

Pokud dron umí ještě něco víc než stoupat, klesat a zatáčet, výrobce se nezapomene pochlub... Read more