Informační portál o světě bezpilotních prostředků

leden 2018

Hejno dronů naviguje bez GPS

 Působivá vystoupení, při nichž roj dronů synchronizovaně tančí na nebi, se zatím obvykle neobejdou bez navigace pomocí GPS. V uzavřených prostorách však satelitní signál není, konstruktéři se proto snaží vyvinout systém, který se obejde bez GPS. Spolupracujícím dronům se totiž předpovídá velká budoucnost.

Číst dál...

Otazníky kolem nové kamery pro Yuneec Typhoon H

Hexakoptéra Yuneec Typhoon H je dron s pozoruhodnými schopnostmi za velmi příznivou cenu, určený především pro náročnější filmovou práci. O to nepříjemnější bylo, že jeho kamera CGO 3+ nepatřila k nejlepším. Nyní svitla naděje: Yuneec uvádí novou kameru C23 určenou právě pro Typhoon H. Je to naděje oprávněná?

Číst dál...

ČVUT má novou laboratoř pro vývoj aplikací s drony

Na Dni otevřených dveří Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze se budou moci návštěvníci mimo jiné seznámit s nově otevřenou laboratoří pro práci s drony. Jejím účelem je převážně zajistit praktickou část výuky předmětů fakulty zaměřených do oblasti bezpilotních prostředků a avioniky, k řešení studentských prací a vědeckovýzkumných projektů.

Číst dál...

Walkera PERI chce konkurovat Sparku

Walkera představuje na trhu s drony stálici a poslední dobou se snaží zaujmout především stroji reagujícími na úspěčné modely od DJI. Po Walkeře Vitus reagující na DJI Mavic nyní na veletrhu CES uvedla minidron PERI, který jakoby z oka vypadl DJI Spark. Konkurenci chce znepokojovat hlavně lepší kamerou s rozlišením 4K.

Číst dál...

Autel Robotic představil zabijáka na Mavic

CES je největší veletrh spotřební elektroniky na světě, takže na něm nesmí chybět ani komerční drony. Letos zaujaly především minidrony Tello (na němž se podílela DJI) a Walkera PERI, ale také skládací stroj EVO od firmy Autel Robotics. Tello a PERI si necháme na jindy, teď se zaměříme na EVO. Je nápadně podobný DJI Mavic, ale se zajímavými parametry, takže se objevila i přezdívka Mavic Killer.

Číst dál...

Yuneec H520: nový stroj od dvojky na trhu

Yuneec je snad jedinou dronařskou firmou, která se dlouhodobě drží na předních příčkách trhu i navzdory drtivé dominanci DJI. Její řada Q přestavuje stálici díky příznivému poměru mezi cenou a výkony, novější Typhoon H zaujal designem a prvky, které jinak najdeme až u mnohem dražších strojů. Nyní přichází jeho nástupce Yuneec H520 - a vypadá zajímavě.

Číst dál...

S dronem do propasti

Létání s drony lidé často považují jen za odnož leteckého modelářství, tedy vlastně za jakýsi druh hraní. Je tu ale významný rozdíl: kvalitní dron s kamerou se dá použít i na spoustu užitečných a zajímavých činností. Poněkud překvapivě jednou z nich může být jeskynní výzkum.

Číst dál...

Nejlepší drony roku 2018

Titulek není omyl ani tisková chyba, jde o přesný překlad názvu článku na serveru PCmag. Ve skutečnosti je to zhodnocení komerční produkce roku 2017, proto však text není o nic méně zajímavý. Dávat ho sem celý by nemělo smysl, protože zčásti obsahuje informace, které majitelé dronů znají, nebo si snadno najdou jinde. Ale hodnocení typů a výrobců stejně jako situace na trhu nejsou bez zajímavosti.

Číst dál...
Přihlásit se k odběru tohoto kanálu RSS

Populární příspěvky

Předpisy pro létání s drony v ČR

29-02-2016 Hits:173615 Legislativa Vítek Novák - avatar Vítek Novák

Jaké jsou předpisy pro létání s drony v ČR? V tomto článku si rozebereme nejen samotné pře... Read more

AisView - pomocník každého pilota dronu

05-08-2016 Hits:62051 Začínáme Vítek Novák - avatar Vítek Novák

Létáte s dronem a nejste si přesně jisti, kde smíte a kde ne? V takovém případě bychom rád... Read more

Z historie dronů: 1. Neprávem zapomenutý…

23-06-2016 Hits:55256 Vojenské drony Jan A. Novák - avatar Jan A. Novák

Historie dronů je starší, než se na první pohled zdá. Jejich kořeny sahají i na naše území... Read more

Seriál: Začínáme s drony: 3. Základy říz…

16-04-2016 Hits:29139 Začínáme Jan A. Novák - avatar Jan A. Novák

Pokud dron umí ještě něco víc než stoupat, klesat a zatáčet, výrobce se nezapomene pochlub... Read more